00
Seconden

VS

Matig DeVeDo wint van Amsterdams Apollo op wilskracht

In de Eredivisie wedstrijd wist de ploeg uit Ermelo afgelopen zaterdag moeizaam van het Amsterdamse Apollo te winnen.

DeVeDo begon net zoals de voorgaande wedstrijden met een fanatieke warming-up waar lay-ups, schoten en aanvallen tegen elkaar gespeeld werden. Aan het begin van de wedstrijd was die fanatieke spirit totaal verdwenen.

De ploeg uit Ermelo had het moeilijk tegen het Amsterdamse Apollo. Waar de scores werden geopend door de Amsterdammers bleven die bij DeVeDo buiten het net. Ook in het tweede kwart van de wedstrijd wist Apollo de leiding te behouden. In de rust stond Apollo dan ook met 23 – 16 voor op DeVeDo.

Door veel extra druk uit te oefenen op Apollo lukte het DeVeDo beetje bij beetje om beter in de wedstrijd te komen. Het lukte DeVeDo zelfs 15 minuten voor het einde van de wedstrijd hem te laten kantelen en kwam toen pas echt in de wedstrijd. In het laatste kwart wist DeVeDo zelfs op een voorsprong te komen.

DeVeDo bleef druk uitoefenen op de tegenstander die er zichtbaar doorheen zat. Door de snelle omschakelingen na missers en scores wisten de Amsterdammers in het laatste kwart maar tot 3 punten te komen. En waar DeVeDo er in datzelfde kwart 16 punten aan overhield.

De ploeg uit Ermelo wint de wedstrijd uiteindelijk op wilskracht met 36 – 47. Aankomende vrijdagavond speelt DeVeDo opnieuw tegen BC Apollo. Om 20:30 speelt DeVeDo in Calluna voor de beker.