Seconden

VS

DeVeDo wint twee wedstrijden in één week

Woensdagavond is DeVeDo succesvol begonnen aan het jaar 2017 door te winnen van D.O.V. uit Leeuwarden. Zaterdagmiddag werd de lijn direct doorgezet door winst op SC Antilope waardoor het de succesvolle reeks van 2016 doorzet.

In sportcentrum Calluna begon DeVeDo woensdagavond matig aan de wedstrijd en bleef lang achter de feiten aan kijken. Toch werd er het eerste kwart gewonnen met 18 – 13. In het tweede kwart begon DeVeDo met een full court press waardoor de ploeg uit Leeuwarden maar moeizaam van hun eigen helft kwam. DeVeDo blijf daardoor counteren en wonnen ook dat kwart; 23 – 3. Met een rust stand van 31 – 16, lijkt DeVeDo goed in de wedstrijd te zitten.

Na rust blijkt dat ook zo te zijn. Nog steeds blijft DeVeDo druk uitoefenen op de tegenstander waardoor die weer moeizaam van eigen helft af komt. Het lukt D.O.V. echter wel tot iets meer punten te scoren en blijft DeVeDo steken op hetzelfde punten aantal: 23 – 8. In het vierde kwart gaan er wat spelers bij D.O.V. uit vanwege foutenlast waardoor DeVeDo de wedstrijd eenvoudig kan uitspelen. In dat laatste kwart worden er zelfs 33 punten gemaakt aan de kant van DeVeDo. DeVeDo wint uiteindelijk met 97 – 30 van D.O.V.

Zaterdagmiddag kon DeVeDo aantreden in Sportcentrum Oudenrijn in Utrecht. DeVeDo dat met een complete selectie kon aantreden tegen het Utrechtse Antilope begon sterk aan de wedstrijd. En dat bleek aan het einde van het eerste kwart ook in het punten verschil: 8 – 13. In het tweede kwart speelde DeVeDo een halve full court press waar Antilope schijnbaar moeite mee had. Ruststand: 25 – 38.

Ook na rust ging de halve full court press door en kon DeVeDo blijven counteren en regelmatig vrij gemakkelijk de punten scoren. In het vierde kwart gaan DeVeDo over op een full court press waar de Utrechters niet meer onderuit komen. DeVeDo dat de hele wedstrijd niet in de problemen in gekomen, kan terug kijken op een goede reeks in het nieuwe jaar. De Ermeloers winnen met 37 – 76 van SC Antilope