00
Seconden

VS

DeVeDo wint laatste wedstrijd voorafgaand aan halve finale play-offs

In de aanloop van de halve finale van de play-offs heeft DeVeDo een ruime overwinning geboekt tegen het Amsterdamse BC Apollo in de landelijke Eredivisie. In Sportcentrum Calluna won de ploeg uit Ermelo met 60 – 26.

Beide ploegen hebben elkaar dit seizoen al drie keer eerder getroffen waarvan twee uitwedstrijden in Amsterdam en afgelopen zaterdag de tweede thuiswedstrijd tegen Apollo. Alle drie de wedstrijden werden dit seizoen nog gewonnen: 36 – 47, 77 – 29 en 30 – 47.

DeVeDo begon opnieuw niet goed aan de wedstrijd. Na 5 minuten spelen was de stand pas 2 tegen 0 en moest DeVeDo wat doen om beter in de wedstrijd te komen. Na een time-out herpakte de Ermeloërs zich goed en kwam het beter in de wedstrijd. Gevolgd in het tweede kwart werd de press erbij ingezet om Apollo onder druk te zetten. DeVeDo dat inmiddels al een kleine voorsprong heeft opgebouwd blijft druk zetten op de tegenstander die er ogenlijk moeite mee heeft om van de eigen helft af te komen.

Na rust ging DeVeDo door met de press op Apollo en daar kwamen de Amsterdammers opnieuw niet uit. Maar het scoren van DeVeDo ging ook moeizaam. In het tweede gedeelte van het derde kwart werd dat ook weer herpakt en kon DeVeDo het score verschil alleen maar groter maken. In het laatste kwart van de wedstrijd kwam Apollo zo nu en dan goed uit de press van DeVeDo waardoor er vrije scorings kansen benut werden. Maar uiteindelijk wint DeVeDo de wedstrijd met 60 – 26 van BC Apollo.

Halve finale play-offs

Woensdag 11 mei speelt DeVeDo de halve finale van de play-offs in Sportcentrum Calluna, Ermelo. De wedstrijd begint om 20:30 uur en zal gespeeld worden tegen SC Antilope uit Utrecht. Als DeVeDo wint, spelen zij zaterdag 14 mei om 15:30 uur de finale van de landelijke Eredivisie en kunnen hier voor de derde keer op rij landskampioen worden.