00
Seconden

VS

DeVeDo wint in thuishaven van het Amsterdamse Apollo

Afgelopen zaterdag heeft DeVeDo thuis in Sportcentrum Calluna in de tiende speelronde weer gewonnen van het Amsterdamse Apollo. In november vorig jaar werd er in Amsterdam ook al gewonnen met 36 – 47.

DeVeDo dat voor menig tegenstander een paar stappen te groot blijkt te zijn begint ook deze wedstrijd sterk. DeVeDo dat graag van het snelle spel houdt, liet dat deze wedstrijd ook weer zien. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de druk op Apollo direct uitgevoerd en met succes. Er ontstonden al gauw gaten in de verdediging van de Amsterdammers waar DeVeDo uitstekend van profiteerde. In het tweede kwart werd die druk doorgezet en wist DeVeDo voor de rust al een voorsprong van 42 – 11 op te bouwen.

Na rust probeerde de coach van DeVeDo meerdere verschillende opties binnen het veld. Sommige van die dingen gingen beter dan andere. Dat bleek later ook aan het score verloop te zien in datzelfde kwart. Maar in het laatste kwart herpakte DeVeDo zich weer volledig en liet in dat laatste kwart nogmaals het verschil tussen beide teams zien.

DeVeDo wint de wedstrijd uiteindelijk met 77 – 36 en blijft op de nummer 1 positie in de landelijke Eredivisie staan.

Jeugd wedstrijden
In de ochtend en aan het begin van de middag kwam de jeugd van DeVeDo uit in de Cruyff Foundation Junior Leaque in Putten. Het jonge team dat de kop positie verdedigd wint beide wedstrijden overtuigend. Van het het Amsterdamse Only Friends wordt er gewonnen met 39 – 12 en van het Maastrichtse BC Kimbria met 44 – 28.