00
Seconden

VS

DeVeDo wint eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Afgelopen zaterdag speelde DeVeDo de tweede wedstrijd van het seizoen tegen het dit jaar debuterende Solar systemen-Grasshoppers uit Katwijk aan Zee. De ploeg uit Katwijk komt over van de toernooidivisie naar de Landelijke Eredivisie.

DeVeDo dat het moet doen met de afwezigheid van twee vaste basis spelers Lucie Houwen en Mark Broeze van het afgelopen seizoen, begint snel met de wedstrijd. Meteen vanaf het eerste fluitsignaal worden de eerste kansen gecreëerd, maar worden makkelijk lay-ups ook gemist. Pas in de tweede minuut van de wedstrijd wordt de score geopend door Cher Korver. Na die score komt DeVeDo los en worden de kansen ook afgemaakt. Na het eerste kwart spelen staan de Ermeloërs op 18-6 voorsprong.

In het tweede kwart begint de ploeg uit Ermelo meteen met een full-court press waar de Katwijkers het moeilijk mee hebben. Voor DeVeDo resulteerde dat in een grotere voorsprong bij rust: 45-11. Na rust zette DeVeDo alleen de full court press in als er gemist werd evenals het laatste kwart van de wedstrijd.

DeVeDo doet goede zaken in de eerste thuiswedstrijd en wint van het Katwijkse Solar systemen-Grasshoppers met 72-26 en staat daarmee op de koppositie.