00
Seconden

VS

DeVeDo strijdend in finaleronde EuroLeague

DeVeDo dat afgelopen week in het Spaanse Vigo verbleef voor de finaleronde van de EuroLeague: Challenge Cup, keert met opgeheven hoofd weer huiswaarts. Het lukte de Ermeloërs, ondanks het goede spel, geen wedstrijd te winnen.

Woensdagochtend is de ploeg van DeVeDo vertrokken naar het Spaanse Vigo om deel te nemen aan de finaleronde van de EuroLeague. In maart heeft DeVeDo deze deelname in het Italiaanse Padova afgedwongen door als derde te eindigen in de voorronde.

DeVeDo dat met een open blik en het jongste team deelnam aan de EuroLeague speelde uiteindelijk vier wedstrijden. De eerste wedstrijd op het programma was tegen het Engelse London Titans. DeVeDo dat het eerste kwart wint, maar komt bij rust op een achterstand van 5 punten. Na rust komen de Engelse meer tot scoren en het laatste kwart weet DeVeDo met 1 punt verschil te winnen. Toch verliest de ploeg uit Ermelo met 59-47 door het verschil in het tweede kwart.

De tweede wedstrijd mocht DeVeDo het opnemen tegen het Spaanse CD Amfiv Vigo. De ploeg uit Vigo had de eerste wedstrijd ruim gewonnen, dus DeVeDo moest hard aan de bak. In het eerste kwart zette Amfiv zoveel druk, waar DeVeDo niet mee om kon gaan en stonden in datzelfde kwart al achter met 8-25. In het tweede kwart gaat dat door en bij rust is de stand opgelopen naar 21-51. Na rust komt DeVeDo tot een bijna gelijke score als Amfiv. Door een technische fout in het wedstrijdsysteem wordt de coach van DeVeDo na 2 technische fouten weggestuurd aan het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk verliest DeVeDo de wedstrijd met 50-85.

De derde wedstrijd speelde DeVeDo tegen het Franse Handi Sud Basket Marseille. Aan het begin van de wedstrijd gaat het hier ook gelijk op. Maar staat de ploeg uit Ermelo bij rust weer op een achterstand van 23-38. Het derde en vierde kwart worden beide kwarts ruim gewonnen. Maar verliest DeVeDo de wedstrijd in het tweede kwart. Eindstand: 58-61.

DeVeDo moest zich klaarmaken voor de wedstrijd voor de plekken 7 en 8. De Tsjechische ploeg WB Studánka Pardubice. De Tsjechische ploeg lukte het eveneens als DeVeDo niet om een wedstrijd te winnen. Zij verloren 68-48, 37-92 en 86-39 in hun eigen poule. DeVeDo raakt in het eerste kwart al op een achterstand van 10 punten en brengt dat bij rust terug op 8 punten. Na rust gaat de stand weer gelijk op, maar moet DeVeDo zijn meerdere herkennen in het Tsjechische team. DeVeDo verliest de wedstrijd met 53-66.

DeVeDo lukt het dus niet om in de finaleronde te winnen van de opponenten uit de andere landen. Toch kan de Ermelose ploeg terug kijken op een goed toernooi. Ondanks het verliest heeft DeVeDo strijdend laten zien wat het waard is. Het Spaanse CD Amfiv Vigo wint uiteindelijk de Challenge Cup.