00
Seconden

VS

DeVeDo maakt onverslagen reeks compleet na winst op Only Friends

Afgelopen zaterdag heeft s.c. DeVeDo in Sportcentrum Calluna de vijfde wedstrijd op rij gewonnen en neemt daarmee de definitieve koppositie in de landelijke Eredivisie.

Only Friends is geen onbekende voor de Ermeloërs. Vorig seizoen verloor DeVeDo in eigenhuis de finale van de landelijke Eredivisie van het Amsterdamse Only Friends. Door de versterking van Walter Groen en Roos Oosterbaan is Only Friends ook dit seizoen een titelkandidaat. Beide teams zijn er daarom ook op gebrand om een sterke eerste fase van de competitie neer te zetten.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd, waarbij de snelheid een belangrijke factor had. DeVeDo begon met de openingsscores door Lucie Houwen gevolgd door drie treffers van Only Friends. In datzelfde kwart gaat de stand gelijk op maar neemt DeVeDo de leiding met 15 – 14. In het tweede kwart van de wedstrijd gaat DeVeDo wat vrijer spelen en worden er kansen gecreëerd en afgemaakt. Beide teams gaan rusten met een voorsprong van DeVeDo van 33 – 21.

Na rust komt Only Friends weer een stukje beter in de wedstrijd. Waar DeVeDo de achterlijn niet goed verdediging creëren de Amsterdammers vrije scoringskansen. Only Friends wint dat kwart zelfs met 1 punt verschil. In het laatste kwart van de wedstrijd gaat het hard. DeVeDo creëert goede kansen en maakt in de eerste 6 minuten van de kwart 14 punten tegenover 0 van Only Friends. Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld en kan ook DeVeDo deze wedstrijd met een goed eindresultaat afsluiten. In de slotminuten maakt DeVeDo het compleet en wint de wedstrijd met 73 – 48 van het Amsterdamse Only Friends.